Magunkról

A Banda

tarsoly_molino3_3x2m

A Tarsoly zenekart 2010-ben, a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói alapították. A banda 10 éves fennállása alatt számos díjat és elismerést érdemelt ki – megalakulásunk évében Külön díjat kaptunk a tápiószentmártoni népzenei versenyen és Nívó-díjat Bonyhádon. 2011-ben a Folkbeats népzenei Tehetségkutatón 50 nevezett együttes közül a 4. díjat hozhattuk haza, 2016-ban zenei Nívó díjban részesültünk, 2019-ben pedig együttesvezetőnk, Bencze Mátyás, Junior Prima díjat vehetett át.

Első lemezünket Szombaton este címmel 2011-ben adtuk ki. Ezt követően a Patakparton-Rákosmente népzenéje (2017), Mindenkié (2018) majd Nyírségi muzsika (2019) című lemezeink jelentek meg, melyeket Kunos Tamás rendezett.

A Fölszállott a páva televíziós vetélkedőben 2013-ban, mint középdöntős zenekar szerepeltünk, majd 2018-ban a Döntők döntőjében is megmérettethettük magunkat.

Az évek során vendégfellépői lettünk az Állami Népi Együttesnek és a Fitos Dezső Társulatnak, később a Szilas, majd a Forrás Néptáncegyüttessel dolgoztunk és szereztünk kiváló minősülést. 2015 óta a Bartina Néptáncegyüttes állandó kísérői vagyunk, akikkel az együttműködés ideje alatt több ízben képviseltük már hazánkat Európán innen és túl – többek között Borneón, Kínában és Kirgizisztánban is. A zenekar fennállása óta rendszeres kísérőként szerepel hazai szóló tánc és koreográfia versenyeken, nyaranta pedig az EFOTT Fesztivál nagysikerű Muzsika Szigete színpadának házigazdájaként találkozhat velünk a közönség.